ΕΚΔΡΟΜΕΣ

kourtidou-travel

Μέσω της reception του ξενοδοχείου Amfion υπάρχει η δυνατότητα για κράτηση για μεμονωμένα και οργανωμένα Tours ή κρουαζιέρες καθώς και ενοικίαση αυτοκινήτων σε συνεργασία με το Τουριστικό Πρακτορείο Kourtidou Travel. Γνωρίστε ακρογιαλιές δαντελένιες στη Χαλκιδική, ακτές με διάφανα κρυστάλλινα νερά, χρυσοποίκιλτες αμμουδιές, φύση ανέγγιχτη. Διάφορες γευστικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, καθώς και τη συναρπαστική ιστορία της Ελληνικής μυθολογίας.

O επισκέπτης θα μπορέσει να γνωρίσει την Πιερία που φιλοξενεί τον Όλυμπο, την Αθήνα, τα Μετέωρα και πολλά άλλα μέρη. Από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Τουριστικού Πρακτορείου Kourtidou Travel, με την εμπειρία ετών που διαθέτει, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν ποικίλους προορισμούς, ικανές να καλύψουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες κάθε επισκέπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδρομές παρακαλώ καλέστε μας στο (+30) 23510 63035 & (+30) 23510 61585.

Facebook: Kourtidou Travel Ιστοσελίδα: kourtidou.ru

ΑΘΗΝΑ

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και της Ελληνικής Αττικής. Όντας μια σύγχρονη κοσμοπολίτικη πόλη, η Αθήνα στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως ισχυρή πόλη-κράτος και ένα σημαντικό κέντρο του πολιτισμού.
Το πρώτο σημείο της εκδρομής μας είναι η μαγευτική Ακρόπολη, όπου οι τουρίστες επισκέπτονται τα πιο σημαντικά μνημεία της αρχαιότητας: τον Παρθενώνα, αρχαίους ναούς και ιερά.
Στη συνέχεια, κατά τις επόμενες δύο ώρες και κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος μεταξύ των κύριων προγραμμάτων, μπορείτε να επισκεφθείτε όλα τα κοντινά μουσεία. Άξιο προσοχής το αρχαίο Ελληνικό θέατρο του Διονύσου, το υπόγειο μουσείο και ο ναός του Ολυμπίου Διός. Επόμενο σημείο του προγράμματος, το λευκό μαρμάρινο στάδιο που διαμορφώνεται όπως ένα επίμηκες πέταλο με ακριβή ανακατασκευή του αρχαίου σταδίου.
Στη συνέχεια οδηγούμαστε στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται το κτίριο του Κοινοβουλίου. Παρακολουθούμε μια αλλαγή της φρουράς των στρατιωτών, που ονομάζονται "Εύζωνες".
Στο δρόμο της επιστροφής σταματάμε στο φαράγγι των Θερμοπυλών, όπου πραγματοποιήθηκε η διάσημη μάχη του βασιλιά Λεωνίδα και των τριακοσίων Σπαρτιατών εναντίον του περσικού στρατού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας και η βόρεια πρωτεύουσα της Ελλάδας, πόλη τριών πολιτισμών - Ελληνικού, ρωμαϊκού και βυζαντινού, σταυροδρόμι ηπείρων και εμπορικών οδών, το λίκνο του Ορθοδόξου Χριστιανισμού.
Η περιήγηση ξεκινά στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης - Άνω Πόλη, η οποία αποτελεί ένα φρούριο-τείχη που συνδέονται με μαγευτικούς πύργους με πανοραμική θέα της πόλης και του θερμαικού κόλπου.
Το επόμενο σημείο του προγράμματος - ο Λευκός Πύργος, ο οποίος είναι το σύμβολο της πόλης. Δίπλα σε αυτόν υπάρχουν δύο μνημεία: του Φίλιππου Β και του αγαπημένου του αλόγου, τον Βουκεφάλα.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Δημητρίου. Ο Άγιος Δημήτριος ήταν ένας από τους πρώτους αγίους του Χριστιανισμού και είναι ένας από τους πιο σεβαστούς αγίους στην Ελλάδα. Στο ναό βρίσκονται τα λείψανα του.

ΜΕΤΕΩΡΑ

Δημιουργημένα από τη φύση και τον άνθρωπο, αυτά τα καταπληκτικά, τεράστια, σαν να αιωρούνται γλυπτά στον αέρα ονομάζονται Μετέωρα. Από τη μία πλευρά, τα Μετέωρα - ένα γεωλογικό θαύμα της φύσης, που πρέπει να δείτε με τα μάτια σας για να το πιστέψετε, από την άλλη - τα χριστιανικά μοναστήρια, με βάση τα τεράστια απόκρημνα βράχια, μεγαλοπρεπή προς τον ουρανό, δημιουργούν ένα απερίγραπτο συναίσθημα, προκαλώντας φόβο και θαυμασμό.
Οι βράχοι απέκτησαν τις παράξενες τους μορφές και μοιάζουν με μια "πόλη βράχων". Τα Μετέωρα σήμερα ονομάζονται σωστά το "όγδοο θαύμα του κόσμου" και αποτελούν σημαντικό μέρος του χριστιανικού προσκυνήματος. Μοναστήρια που βρίσκονται σε ψηλά βράχια μέχρι και 600 μέτρα ύψος.
Στο παρελθόν υπήρχαν 24 μοναστήρια, ενώ στην εποχή μας λειτουργούν 6 μοναστήρια: 4 για άνδρες και 2 για γυναίκες.
Η εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις σε δύο μοναστήρια, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, όπου ο οδηγός θα σας μιλήσει για την ιστορία της δημιουργίας τους, τις μοναδικές τοιχογραφίες και εικόνες που είναι αποθηκευμένες σε αυτά, για την αναγνώριση τους από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και για την ζωή ενός μοναχού. Στο δρόμο πραγματοποιείται στάση στο εργαστήριο εικονογράφησης και για μεσημεριανό γεύμα.

ΟΛΥΜΠΟΣ-ΔΙΟΝ-ΒΕΡΓΙΝΑ

Ο Όλυμπος είναι μια οροσειρά μήκους 6 χλμ. Η πρώτη στάση της εκδρομής μας είναι σε υψόμετρο 1.300μ.. Από το σημείο αυτό μπορείτε να δείτε μια καταπληκτική πανοραμική θέα της Βόρειας Ελλάδας και το υψηλότερο σημείο της κορυφογραμμής του Μύτικα ύψους 2.918μ, αλλά και την εξίσου περίφημη κορυφή Στεφάνι, γνωστή ως «θρόνος του Δία».
Το επόμενο σημείο του προγράμματος είναι η αρχαία πόλη του Δίου, η οποία ιδρύθηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι αν στους πρόποδες του Ολύμπου χτίσουν μια πόλη και λατρέψουν τους θεούς, τότε αυτοί θα έχουν ευνοϊκή στάση απέναντι τους. Ήταν από το Δίον που ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την ανατολική εκστρατεία του.
Στη συνέχεια της εκδρομής μας πηγαίνουμε στη πόλη της Βεργίνας. Η Βεργίνα είναι η πρώην πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου, η πόλη των Αιγών, όπου σχετικά πρόσφατα, στη δεκαετία του '60, ανακαλύφθηκαν οι βασιλικοί τάφοι του Φιλίππου Β' και της έβδομης συζύγου του Κλεοπάτρας, καθώς και ο τάφος του Αλεξάνδρου Δ', γιο του Μέγα Αλέξανδρου και της Ρωξάνης.

ΕΔΕΣΣΑ-ΑΡΙΔΑΙΑ

Στην Έδεσσα, μπορείτε να θαυμάσετε τους καταρράκτες, μικρούς και μεγάλους, συμπεριλαμβανομένου του καταρράκτη «Κάρανος» που πήρε το όνομα του από τον πρώτο ηγεμόνα και ιδρυτή της πόλης.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην τοποθεσία Λουτρά, που ονομάζεται "Κήπος της Εδέμ" και είναι γνωστός από την εποχή του Αλεξάνδρου της Μακεδονίας.
Η τοποθεσία Λουτρά βρίσκεται στη μέση από τα βουνά και το πράσινο δάσος, μέσω του οποίου ρέει ο ποταμός Θερμοπόταμος.
Κατά μήκος της ακτής βρίσκονται διατεταγμένα λουτρά με ζεστό ιαματικό νερό του οποίου η θερμοκρασία φθάνει τους 37°C. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστάται για τη θεραπεία των οστών και των αρθρώσεων, του αναπνευστικού συστήματος, για διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος και αναζωογόνηση του δέρματος.

AQUAPARK

Μόλις 8χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το υδάτινο πάρκο "Waterland", το οποίο εκτείνεται σε έκταση 150.000 τετραγωνικών μέτρων. Εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη πισίνα στην Ευρώπη (3500 τ.μ.) με τεχνητά κύματα ύψους 1,5μ.
Το συγκρότημα είναι αξιοσημείωτο για το γεγονός ότι υπάρχει εγκατεστημένο ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα αυτόματου ελέγχου της διήθησης του νερού, η οποία εξασφαλίζει στο νερό καθαρότητα για 24 ώρες.
Στο θαλάσσιο πάρκο θα βρείτε νεροτσουλήθρες μέχρι και ύψος 13μ., πισίνες για ενήλικες και παιδιά, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, γήπεδα τένις, μίνι-ποδοσφαίρου, γυμναστήριο, παιδική χαρά, ενοικίαση παιδικών αυτοκινήτων, αίθουσα παιχνιδιών, καφετέριες και εστιατόρια, ιατρικό κέντρο.

HOTEL AMFION

Άρεως 71 & Τερψιχόρη

Ολυμπιακή Ακτή Πιερίας, Ελλάδα

Web: hotelamfion.gr

Email: info@hotelamfion.gr

Τηλ: (+30) 2351063139

Φαξ: (+30) 2351061585

SOCIAL MEDIA

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ